De workshops die ik geef.

 

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van workshops die ik heb gegeven aan scholen in Utrecht.

divider-line

Mooie orde en totale chaos.

Orde is saai en chaos mag niet van je juf. Hoe kun je daar nou kunst mee maken. Aan de hand van werken van kunstenaars als Urus Wehrli  en Kandinsky gaan de kinderen aan de slag met dingen orderen en chaos creëren. Ze leren te kijken naar voorwerpen, daarmee te experimenteren en om te gaan met vorm, kleur en compositie.

devider-plus

Hut zoekt boom.

Er staan hier eigenlijk best weinig bomen rondom de school. Maar stel nou dat er hier een grote dikke boom zou staan. En je mocht daar een boomhut in bouwen. Hoe zou die er dan uit zien? In deze workshop ga je een boomhut ontwerpen en in het klein bouwen met papier en hout. Zodat als jij dan jouw favoriete boom tegenkomt, als eerste kan beginnen aan jouw boomhome.

devider-plus

Wensboom

Een boom van PVC buizen, cool! de wens van OBS Apollo 11, met mooie wensen voor 2017

 

devider-plus

Robots maken groter dan jij

Laatste week voor de zomervakantie, rommel opruimen en weggooien of er eerst nog robots van maken, maar dan wel groter dan jezelf. Papier, karton en heel veel tape.

 

devider-plus

Modeshow 3.0.

De hogere knipkunst, Haute couture, dat wil ik ook een keer proberen. Een samenwerkingsworkshop voor groep 6 van basisschool OBS De Kleine Dichter, waarbij ieder groepje een tas met materialen krijgt en er in een uur een catwalk ontstaat.

 

devider-plus

Bouw een eigen wereld.

Voorgrond, achtergrond, figuren, dieren en tekst, alles samengevoegd in een theater. Project van 6 weken op de Maaspleinschool waar een hele nieuwe wereld tot stand komt en vastgelegd wordt in een filmpje.

devider-plus

Zet een schep in de toekomst, thema Sporen OBS ‘ Zand.

Wow. Jouw sporen uit de toekomst gevonden. Stel dat ze (en dat kunnen robots of aliens zijn) over 1700 jaar, in 3714, een schep (of een cybermudgrinder) in de grond steken. Wat zouden ze dan moeten vinden om te begrijpen hou jij leefde? Om te weten wat jij allemaal uitspookt de hele dag.

En het kan natuurlijk niet zo zijn dat ze straks denken dat we saaie sudoku makers zijn of de hele dag boring achter de tablet hangen. Aan jou de taak om een goeie indruk achter te laten in de toekomst.